Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
BG
Меню
Профил
Език
Начало Марки

Марки

«1»

ADIDAS

Adidas е германска компания. Тя е най-големият в света производител на спортни стоки. Седалището на фирмата продължава да е в Германия, докато производството отдавна е изнесено в други части на света, основно в Азия.Фирмата е наименувана на името на нейния основател Адолф Даслер (неговият прякор Ади и първите 3 букви от неговото фамилно име). Основана е в град Херцогенаурах, Бавария. Марката Адидас става световноизвестна с победата на германския отбор на световното футболно първенство в Берн през 1954 г. Неговите футболисти използват обувки на Даслер, на които бутоните могат да се подменят, което тогава е било революция. Даслер умира през 1978 г. и оставя след себе си световен концерн.
654
продукти

NIKE

Nike е компания, произвеждаща спортни облекла, обувки и оборудване, базирана в щата Орегон, Съединените американски щати.Фирмата Nike, първоначално известна като Blue Ribbon Sports (или BRS, в превод „синя спортна панделка“), е основана от бегача на средни разстояния в отбора на Университета на Орегон Филип (Фил) Найт и неговият треньор Бил Бауърман през януари 1964 г. Компанията първоначално работи като дистрибутор на японския производител на обувки Onitsuka Tiger (днес ASICS).Първият модел с новия дизайн е представен на обществото под формата на футболни обувки Nike през лятото на 1971 г. Обувките носят широко известната днес емблема Swoosh, създадена от дизайнерката Каролин Дейвидсън.
890
продукти

PUMA

Puma е голяма многонационална компания в гр. Херцогенаурах, Бавария, Германия, произвеждаща високотехнологични спортни обувки и други спортни облекла.Компанията е известна най-вече заради футболните си обувки и че е била спонсор на звезди като Пеле, Йохан Кройф, Енцо Франческоли, Диего Марадона и Лотар Матеус. Пума е третата по сила в света компания за спортни продукти след Найки и Адидас.
365
продукти

REEBOK

Reebok е глобална компания за спортни обувки и облекло , работеща като дъщерно дружество на германския гигант Adidas. От 2005 г. насам Reebok произвежда и разпространява фитнес и спортни артикули, включително обувки, тренировъчни дрехи и аксесоари. Reebok е официален спонсор за обувки и облекло за UFC, CrossFit, Spartan Race, и Les Mills. Глобалните центрове на Reebok се намират в Кантон, щата Масачузетс, САЩ с регионални офиси в Амстердам, Монреал, Хонконг и Мексико Сити.

38
продукти

NEW BALANCE


New Balance Athletics Inc. Известна просто като New Balance, това е американска корпорация със седалище в региона Бостън,Масачузетс.Компанията е основана през 1906 г. като „Компания за поддръжка на колани New Balance“ и е един от водещите световни производители на спортни обувки и облекла.
New Balance продължава да произвежда някои от най-популярните модели,като 990,в Съединените щати,а също и във Великобритания за европейския пазар за разлика от своите конкуренти.В резултат обувките New Balance са по-скъпи от обувките на други производители.За да компенсира тази разлика в цените,New Balance твърди,че диференцира своите продукти със спецификации като смесени гелови вложки,броячи на петата и опции за по-големи размери,особено за много тесни или много широки крака.От 1992 г. компанията реализира обща печалба от 69 милиарда долара.

19
продукти

UNDER ARMOUR

На 25 септември 1996 година Кевин Планк, бивш състезател по американски футбол към университета в Мериленд, създава Under Armour. Той започва бизнеса си от гаража на баба си във Вашингтон и продава стоката си от гаража на колата. 
Всичко започва с прототип на тениска, наречен “The Shorty”. Тя е тънка, плътно прилепва по тялото и не попива влагата, а я отвежда навън, като едновременно с това разхлажда притежателя си.
До края на 1996 година Кевин има над 500 продадени бройки.

През 1998 година Кевин се изнася от гаража във Вашингтон и бизнесът се установява в Балтимор, което и до ден днешен е дом на марката.

Утвърждаването на Under Armour като една от големите спортни марки започва с големия пробив - подписване на договор за поръчка на продукти с Warner Brothers за два филма - Any Given Sunday и The Replacements.
Същата година UA става партньор на новата XFL лига по американски футбол.

През 2008 година Under Armour разкриват дългоочакваната линия от тренировъчни маратонки с първата си рекламна кампания за Super Bowl и така затвърждават позицията си на пазара на спортни обувки.

През 2016 година Under Armour представя първата си “умна” маратонка - UA SpeedForm Gemini 2 Record Equipped. Вградената технология Record Sensor™ следи и пази данни като избягано време, дата, продължителност, разстояние без да Ви се налага да носите със себе си излишни устройства. 

През 2018 година Under Armour пуснаха и два нови модела connected маратонки за бягане. Вътре във всяка обувка има Bluetooth модул, ускорител и жироскоп.

 

 

 

38
продукти

FILA

Fila Holdings Corp. е производител на спортно облекло, който проектира обувки и облекла, основана от Ettore и Giansevero Fila през 1911 г. в Biella, Piemont, Италия. През 2003 г. беше продаден на базираната в САЩ Sports Brand International. И впоследствие през 2007 г. Fila Korea придоби марката.

2
продукти